A bécsi óvodákban elérhetővé teszik a nyalókás PCR-tesztet

0

Mivel a hat évnél fiatalabb gyerekek számára még nincs hivatalosan engedélyezett koronavírus elleni védőoltás, őszre az összes bécsi óvodában elérhetővé teszik a nyalókás PCR-tesztet. Így szeretnék megakadályozni a fertőzési gócok kialakulását – írja a medicalonline. 

Bécsben kerületről kerületre minden városi és magánóvodában bevezetik a nyalókás PCR-tesztek használatát, hogy ősszel már egy jól működő, kipróbált teszthálózattal felvértezve nézzenek szembe a lehetséges hatodik hullámmal. Erre azért van szükség, mert a hat év alatti gyerekek számára még nincs engedélyezve Covid19 elleni védőoltás, így az óvodákban könnyen fertőzési gócok alakulhatnak ki.

Az osztrák fővárosban eddig 46 helyszínen volt lehetőség nyalókás PCR-teszt elvégzésére, első körben a hernalsi és währingi óvodákkal bővül a sor – ami összesen 97 helyszínt és 1758 gyereket jelent –, majd Donaustadt következik. A program végére 1.629 helyszínen lesz elérhető a kicsik számára is könnyen használható nyalókás teszt. A cél, hogy őszre, amikorra a hatodik hullámot várják, már tökéletesen működjön a tesztelési infrastruktúra a regisztrációtól a logisztikán át a minták kiértékeléséig.

Forrás: medicalonline.hu

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com