Horvátországban néhány kivétellel meghosszabbították a járványügyi intézkedéseket

0

Horvátországban néhány kivétellel további egy hónapra meghosszabbították a koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedéseket: az enyhítések a nyilvános összejövetelekre és egyes területeken a védettségi igazolások használatának eltörlésére vonatkoznak – közölte Davor Bozinovic belügyminiszter, a válságstáb vezetője hétfőn.

Kiemelte: a közösségi közlekedésre, az üzletek nyitva tartására, a maszkviselésre és a határátlépésre vonatkozó szabályok nem változnak.

Március 1-jétől ugyanakkor nyilvános rendezvényeken nyílt térben a korábbi 50 helyett százan lehetnek jelen. Zárt térben 25 helyett mostantól 50 főben határozták meg a jelenlévők számának felső határát.
Hozzátette: a sporteseményeken zárt térben továbbra is csakis Covid-igazolvánnyal lehet részt venni, és a maszk viselése is kötelező. A szabadtéri versenyeken is kötelező a Covid-igazolvány, de ott nem kell maszkot viselni. A benti nézőtereknek legfeljebb az 50 százalékát lehet kihasználni, a kintieknél nem szabtak létszámhatárt – hangsúlyozta.

Keddtől megszűnik a Covid-igazolványok, illetve a negatív tesztek felmutatásának követelménye az állami hivatalokban – monda Bozinovic, és megjegyezte: a védettségi igazolás továbbra is feltétel az egészségügyi és szociális ellátó rendszerben, de nem kell felmutatni például a postán vagy rendőrségen.

Az elmúlt 24 órában 198 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, és a vírus okozta Covid-19 betegségben 39-en hunytak el. Kórházban 1363 beteget ápolnak, közülük 98-an szorulnak lélegeztetőgépre. A csaknem négymillió lakosú Horvátországban eddig 2 306 572-en kaptak védőoltást, közülük 2 229 537-en már a második adagot is beadatták maguknak.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com