10 dollárért árulnák a koronavírus elleni tablettákat

0

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) programot indít, hogy a szegényebb országok tisztességes hozzáférést kapjanak a koronavírus elleni vakcinákhoz, tesztekhez és kezelésekhez – számolt be a Reuters nyomán a Világgazdaság Online. 

A gyógyszereket az enyhe tünetekkel rendelkező betegeknek is biztosítanák, darabokként mindössze 10 dollárért (kicsivel több mint háromezer forint), előreláthatólag a Merck & Co (MRK.N) kísérleti tablettája lesz az egyik készítmény, amelyet eljuttatnának a betegekhez.

A WHO dokumentumai alapján a védekezéshez szükséges eszközöket jövő szeptemberig el kell juttatni az arra rászorulóknak és ehhez az ACT akcelerátornak is szerepet kell vállalnia.

A program értelmében mintegy egymilliárd tesztet juttatnának el a szegényebb nemzetekhez, a világszerte 120 millió beteg kezeléséhez szükséges gyógyszereket biztosítanának az elkövetkező 12 hónapban becsült mintegy 200 millió új esetből.

A tervek rávilágítanak arra, hogy a WHO hogyan akarja viszonylag alacsony áron beszerezni a gyógyszer- és tesztkészleteket, miután a gazdag nemzetek a világ készleteinek jelentős részét magukénak tudják, és így a világ legszegényebb országai kevés vakcinát szerezhettek be.

Forrás: VG

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com