Izraeli kutatók: „megdöbbentő eredmények” egy új COVID-19 kezelésről

0

A SARS-CoV-2 vírussal világszerte több mint 212 millió embert fertőződött meg, és közel 4,5 millió halálesettel járt. A Héber Egyetem csapata szerint egy új kezelés kulcsfontosságú lehet a COVID-19 fertőzéssel kezelt betegek megmentésében. “Minden beteget egy hét alatt hazaengedtek” – írja az Israel National News portál. 

A legutóbbi oltási erőfeszítéseket számos koronavírus variáns gátolta, amelyek kihívást jelentenek a jelenlegi vakcinák számára. Míg a fertőzés általában enyhe betegséget okoz, egyes betegeknél A COVID-19 súlyos gyulladásos fertőzéssé alakulhat, amely orvosi beavatkozást igényel.

Nemrég Yaakov Nahmias professzor csapata a Jeruzsálemi Héber Egyetemen arról számolt be, hogy a  koronavírus kóros lipidfelhalmozódást okoz az emberi testben, mely gyulladásos folyamatokhoz vezet. A TriCor (fenofibrát) gyógyszer megakadályozza a sejtkárosodást, és mint kiderült azt is, hogy a koronavírus tovább terjedjen,

A Héber Egyetem új tanulmányának eredménye szerint a kórházban kezelt 15 súlyos COVID-19 beteg közül tizennégynek, akiket napi 145 mg TriCor (fenofibrát) gyógyszerrel kezeltek, egy héten belül nem volt szüksége oxigénellátásra, és kiengedték őket a kórházból.

A fenofibrát tartalmú lipidcsökkentő gyógyszert az FDA már 1975-ben engedélyezte. Az izraeli csapat tavaly azonosította, mint hatékony vírusellenes szert, mert hatására csökkent a tüdősejtek károsodása és laboratóriumi körülmények között blokkolta a vírus replikációját.

“Az eredmények drámaiak” – mondta Nahmias a Jerusalem Postnak. „A progresszív gyulladás markerei, amelyek a COVID-19 jellemzői, a kezelés után 48 órán belül csökkentek. Ezenkívül a 15 súlyos beteg közül tizennégynek nem volt szüksége oxigénellátásra a kezelést követő egy héten belül ”.

Forrás:  Israel National News

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com