Egyre több intézmény rendel el látogatási tilalmat

0

A járványügyi helyzet miatt egyre több intézmény rendel el látogatási tilalmat a betegek védelmének érdekében.

A koronavírussal fertőzött esetek számának rapid emelkedése miatt és a járvány ismételt terjedésének megakadályozása érdekében a Kaposi Mór Oktató Kórház valamennyi telephelyén 2020. szeptember 1-től határozatlan ideig látogatási tilalom került bevezetésre.

Kedd reggel hat órától látogatási tilalmat rendelt el a szekszárdi Tolna Megyei Balassa János Kórház a súlyosbodó járványügyi helyzet miatt – közölte honlapján az intézmény hétfőn. A tájékoztatás szerint a kórházba csak előszűrés után lehet belépni, kísérő csak indokolt esetben – például a beteg gyermek szülője – mehet be. A kórház területére gépjárművel nem lehet behajtani, a mozgásukban korlátozott betegek közlekedését a kórház betegszállító szolgálata és betegvezetői segíti. A járóbeteg-ellátás kórházi belépési pontjai változatlan rendben működnek.

szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház összes telephelyére és betegellátó osztályára látogatási tilalmat rendelt el az intézmény honlapja szerint Nagy Lajos főigazgató, amely 2020. szeptember 1-től visszavonásig, kérik a járványügyi rendelkezések maradéktalan betartását. A járóbeteg szakrendelések a megszokott rendben működnek továbbra is, a látogatási tilalom a fekvőbeteg-részlegekre vonatkozik.

Teljes látogatási tilalmat rendeltek el szombattól az egri Markhot Ferenc Kórházban, a döntés visszavonásig érvényes – közölte az intézmény sajtóreferense pénteken az MTI-vel. Szegedi Erzsébet tájékoztatása szerint az országszerte megnövekedett koronavírusos esetszám miatt augusztus 29-től a betegek a kórház egyetlen fekvőbetegosztályán sem fogadhatnak látogatókat. A tilalom első napján a rendelőintézet zárva tart – jelezte. Kitért arra is, a szigorítás időszakában minden nap 14 és 15 óra között biztosítják, hogy a hozzátartozók – romlandó élelmiszert nem tartalmazó – csomagot vigyenek a bent fekvőknek, melyet az ápolók vesznek át és továbbítanak. A küldemények külső felületét átadás előtt fertőtlenítik – tette hozzá.

Egy koronavírussal fertőzött beteg miatt teljes látogatási tilalmat rendeltek el augusztus 29-től a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban – közölte az intézmény pénteken az MTI-vel. A közlemény szerint a betegbiztonság érdekében tett intézkedés a kórház Nyíri úti és Balaton utcai fekvőbeteg telephelyeire vonatkozik, rendkívüli látogatási engedélyt az adott osztály osztályvezető főorvosa adhat. A látogatási tilalom visszavonásig érvényes és ideje alatt súlyos, életveszélyes állapotú betegnél egy hozzátartozó, míg kiskorú beteg mellett egyik szülője vagy törvényes képviselője tartózkodhat, továbbá apás szüléseket is tarthatnak. A betegek egyházi személlyel tarthatják a kapcsolatot. Az intézmény közlése szerint a rendelőintézet nyitvatartása változatlan.

Látogatási tilalmat rendeltek el augusztus 31-én a koronavírus-járvány miatt a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórházban. Laczkó Tamás megbízott főigazgató főorvos az MTI-vel hétfőn azt közölte: a fertőzésgyanús esetek számának emelkedése miatt, az országos adatokat alapul véve az intézmény egész területére elrendelte a látogatási tilalmat, amely visszavonásig érvényes.

Az országos esetszámok emelkedése miatt augusztus 28-án pénteken látogatási tilalmat léptetett életbe a budapesti Szent János kórház.

A koronavírus-fertőzés esetszámainak emelkedő tendenciája miatt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház látogatási tilalmat rendelt el több telephelyén – tudatta a kórház augusztus28-án a honlapján. A látogatási tilalmat a megyei kormányhivatal népegészségügyi főosztálya javaslatára az egészségügyi intézmény Szentpéteri kapui, Semmelweis tagkórház és a Szent Ferenc tagkórház telephelyein rendelték el péntektől – olvasható a bazmkorhaz.hu oldalon.

Két betegnek pozitív lett a koronavírus-tesztje, ezért látogatási tilalmat vezettek be a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban – közölte az intézmény augusztus 26-án a honlapján. Azt írták, hogy az óvintézkedésre a betegek és hozzátartozóik egészségének védelme érdekében van szükség.

A Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ vonatkozásában a június 18-án bejelentett általános látogatási tilalom továbbra is érvényben van, mely alól kivételt jelentenek az alábbi esetek: a súlyos állapotú (azaz az önmagát fizikailag ellátni képtelen, illetve gyógyszeresen sem megszüntethető fájdalomban szenvedő, illetve pszichés krízishelyzetben lévő) betegek esetén az általuk megjelölt személy, a kiskorú beteg szülője/törvényes képviselője (vagy az általuk megjelölt személy), a szülő nő által megjelölt nagykorú személy (a vajúdás és a szülés alatt),a beteg vallási meggyőződésének megfelelő egyházi személy vagy vallási egyesület vallásos szertartást hivatásszerűen végző tagja.

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com