Magas érzékenységű COVID-19 szerológiai teszt a Praxis Dr. Zénó Klinikákon

0

Tájékoztatjuk kedves pácienseinket, hogy a Praxis Dr. Zénó Kaposvár és Bonyhád klinikákon lehetőség van magas érzékenységű COVID-19 szerológiai teszt elvégzésére.

A szerológiai tesztek azt vizsgálják, hogy korábban találkoztunk-e a vírussal és elkezdődött-e már a szervezetünkben egy arra specifikus válaszreakció. A koronavírus szerológia vizsgálat a COVID-19 specifikus antitestek, azaz a vírus ellen termelődött ellenanyagok kimutatására szolgál vérmintából. A vizsgálatot a natív vérminta savójából végezzük, az eredményről 48 órán belül tájákoztatjuk a pácienst.

A szerológiai tesztek, bár érzékenységük és specificitásuk sokkal jobb, mint a gyorsteszteké, a fertőzés kimutatására önmagukban nem alkalmasak, de segíthetnek a tünetmentes fertőzöttek, a fertőzésen már átesett és immunitást szerzett személyek felderítésében.

További koronavírus tesztjeink:

A PCR teszt

A PCR vizsgálat a vírus jelenlétét igazolja a szervezetben. Jelenleg ez a legspecifikusabb és legérzékenyebb vizsgálati módszer a COVID-19 jelenlétének igazolására, ugyanakkor a legdrágább teszt a diagnosztikai lehetőségek között. A tesztet kiváló érzékenység és magas specificitás jellemez. A felső légúti mintát a garatból vesszük, az eredményről 48 órán belül tájékoztatjuk a pácienst.

Rapid antitest teszt

A gyorsteszt a vérben található COVID-19 specifikus ellenanyagok (IgM és IgG) gyors kimutatására szolgál. Az eredmény akár 15 perc alatt is látható. Fontos tudni, hogy a gyorsteszt az ellenanyagválasz időbeli változásának megítélésére kevésbé alkalmas.

További információ a klinikák előjegyzési telefonszámain kérhető:

Praxis Dr. Zénó Kaposvár · 7400 Kaposvár, Szegfű utca 1. · +36-20/244-2936

Praxis Dr. Zénó Bonyhád · 7150 Bonyhád, Rákóczi Ferenc utca 18. · +36-30/414-2896

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com