Az öngyilkossági kockázat csökkentése érdekében engedélyezték a Johnson & Johnson antidepresszáns spray használatát

0

A Johnson & Johnson Spravato nevű gyógyszerét az öngyilkossági hajlammal rendelkezők antidepresszánsaként hagyták jóvá, mivel az orvosok egyre inkább aggodnak a koronavírus hatásai miatt Amerikában – írja a Világgazdaság a Fortune.com cikke nyomán.

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügynökség (FDA) jóváhagyása azt jelenti, hogy a gyorsan ható orrspray széles körben is elérhetővé válik az öngyilkossági gondolatokkal rendelkezők depressziós emberek számára, és eltántorítja öket attól, hogy cselekvésre szánják magukat – mondta Michelle Kramer, a J&J amerikai idegtudományi orvosi ügyekkel foglalkozó részlegének alelnöke. Ez a súlyos depressziós rendellenességben szenvedő 17 millió amerikai 11–12 százalékát teszi ki.

A döntés mögött meghúzódó gondolkodás egyik része az volt, hogy a Spravato gyors hatása az alanyok cselekvésére azt mutatja egészen másként működik, mint a régebbi antidepresszásonk, amelyek esetében hetek után fejthették ki hatásukat, mondta Kramer. Tanulmányaiban a J&J azt tapasztalta, hogy azok, akik ezt a gyógyszert kapták, gyorsan csökkentek depressziós gondolkodásuk súlyosságában, bár az eredmények statisztikailag szignifikánsan nem különböztek a placebót kapó betegektől.

Forrás: Világgazdaság

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com