A Richter és svéd partnere méhen belüli fájdalomcsillapítója forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban

0

A Richter Gedeon Nyrt. és svéd partnere, a Palette Life Sciences AB (Palette) méhen belüli fájdalomcsillapítója, a Lidbree nemzeti forgalombahozatali engedélyt kapott az Egyesült Királyságban – közölte a Richter a tőzsde honlapján kedden.

A termék saját fejlesztésű, innovatív, hőre zselésedő, méhen belüli gél, ami jelentős fájdalomcsillapító hatást nyújthat hétköznapi nőgyógyászati beavatkozások során.

A Richter és a Palette 2017 októberében állapodtak meg a Lidbree innovatív, fájdalomcsillapító hatású gyógyszerkészítmény Európában és bizonyos, egyéb piacokon történő forgalmazásáról.

A közlemény idézi Gunvor Ekman-Ordeberget, a Karolinska Intézet professzorát, aki elmondta: a kutatócsoportjuk a méh teljes belső felületén felszíni fájdalomidegeket azonosított, ami lehetővé teszi lokális fájdalomcsillapítás alkalmazását számos nőgyógyászati beavatkozás során, mint például méhen belüli eszköz (IUD) felhelyezésekor, vagy a méhnyakból, illetve a méhből szövetminta vételezésekor. Ezek olyan eljárások, amelyeket rutinszerűen jelenleg fájdalomcsillapítás nélkül hajtanak végre. Hozzátette: a több mint 40 éven át tartó kutatások megkoronázása, hogy a klinikai gyakorlat számára elérhetővé válik egy innovatív, egyszerű, de hatásos készítmény.

A jövőbeli regionális partnercégekkel együttműködve tervezik további piacokon is a termék bevezetését, közöttük az Egyesült Államokban.

A budapesti székhelyű Richter Gedeon Nyrt. az egyik legnagyobb kelet-közép-európai gyógyszeripari vállalat, Nyugat-Európában, Kínában, valamint Latin-Amerikában is közvetlen piaci jelenlétet épített ki. A 2019. év végén a 3,6 milliárd euró tőzsdei értékkel bíró vállalat mintegy 1,6 milliárd euró konszolidált árbevételt ért el ugyanebben az évben. A társaság termékpalettája szinte valamennyi fontos terápiás területet – nőgyógyászati, központi idegrendszeri, szív- és érrendszeri – felölel. A Kelet-Közép Európa legnagyobb K+F központjával rendelkező cégnél az eredeti kutatás a központi idegrendszer megbetegedéseire irányul. Széleskörűen elismert szteroid-kémiai ismeretei révén a Richter a világ egyik legjelentősebb vállalata a nőgyógyászat területén. A cég jelentős erőforrásokat fordít bioszimiláris termékek fejlesztésére.

A Palette Life Sciences integrált élettani tudományokkal foglalkozó vállalat, készítményei nőgyógyászati, urológiai, női urológiai rendellenességek, valamint colorectalis, sugárterápiás és intervenciós onkológiai eljárások kimenetelét javítja. A cég székhelye Stockholmban található és irodával rendelkezik a kaliforniai Santa Barbarában és a texasi Dallasban is.

LIDBREETM – Háttéradatok

A LIDBREETM újonnan kifejlesztett lidocaine hatóanyag leadási technológiája a nyálkahártya szövetek fájdalomcsillapítását biztosítja. Ellentétben más helyi hatású készítménnyel a LIDBREETM különleges tulajdonságai miatt a fájdalomcsillapító hatás kifejtéséhez szükséges ideig tapad meg a méhnyak és a méh nyálkahártyájának felszínén. A LIDBREETM 15 éves kor feletti serdülők és felnőttek esetében végrehajtott méhnyaki és méhűri beavatkozások alatt, mint például IUD felhelyezésekor, hiszteroszkópia, méhnyaki és méhnyálkahártyából történő szövetminta vételekor fellépő közepes akut fájdalom helyi érzéstelenítésére javallott.

Forrás: MTI / Richter

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com