Cryoterápia bőrelváltozások kezelésére a Praxis Dr. Zénó Magánklinikán

0

Az orvosi fagyasztás lényege és célja a bőrön kialakuló elváltozások gyors és viszonylag fájdalommentes, szelektív elroncsolása az ép sejtek minél teljesebb megkímélése mellett. Erre első sorban az ad lehetőséget, hogy az elváltozásokban jelen lévő károsodott sejtek javarész jóval érzékenyebbek az alacsony hőmérséklettel szemben, mint a bőr egészséges sejtjei. Dr. Hufnagel Csilla, a Praxis Dr. Zénó Bonyhád bőrgyógyász mukatársa a fagyasztásos eljárás előnyeit mutatja be.

A beavatkozás során a napi rutinban általában -196 C fokos folyékony nitrogént használunk, melyet egy szifonból spray formájában vagy egy tartályból vattapálcával juttatunk a bőrre. A beavatkozás kb. 30 másodpercet vesz igénybe és minimálisan fájdalmas.

A kezelést követően 12-24 óra elteltével apró hólyag képződik, majd a hólyag megnyílását követően seb alakul ki, mely néhány nap alatt behámosodik.

A beavatkozás előnye a sebészi kimetszéssel szemben, hogy a beteg számára kisebb megterheléssel jár, általában nem igényel helyi érzéstelenítést és heg nélkül gyógyul és nincsen szükség varratszedésre sem.

Fagyasztással első sorban a klinikailag egyértelműen jóindulatúnak tűnő elváltozások kezelhetők, hiszen az eljárás során nem keletkezik szövettani vizsgálatra alkalmas minta. Ilyen képletek például a talpi vírusos szemölcsök, az időskori elszarusodási zavarok és a krónikus napfényártalom okozta úgynevezett keratosisok.

Kivételes esetben, nagyon idős, társbetegségei miatt nem operálható páciens esetén egyes rosszindulatú képletek is fagyasztással kerülnek eltávolításra. Ekkor azonban egy jóval erőteljesebb, vagy akár többszöri fagyasztás is szükséges lehet, hogy biztosak legyünk benne, hogy sikerült a teljes bőrtumort szétroncsolni.

Bejelentkezés Dr. Hufnagel Csilla bőrgyógyászhoz: +36-30/414-2896

Praxis Dr. Zénó Bonyhád · 7150 Bonyhád,Rákóczi Ferenc utca 18. ·

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com