Átadták a Fekete István Látogatóközpontot a kaposvári Deseda-tónál

3

Az ember és a természet kapcsolatáról beszélt Áder János köztársasági elnök Kaposváron, a Deseda-tó partján megépült Fekete István Látogatóközpont avatásán.

„A Deseda különlegessége, hogy itt nemcsak a természet érintette meg az embert, az ember nyúlt hozzá a természethez, méghozzá szerencsés mozdulattal; adott neki és nem elvett tőle, a mesterségesből a lehető legtermészetesebb élővilág jött létre” – mondta az államfő a több mint 600 millió forint értékű turisztikai fejlesztésről szólva.

A legfontosabb cél azonban az, hogy a természet megmaradjon főszereplőnek – fűzte hozzá, jelezve: „nem könnyű megtalálni az egyensúlyt, hogy az ember ne csörtessen bele vadul a tájba (…), itt, a Deseda-tónál a feladatot sikerült okosan végrehajtani”.

Olyan pihenőhelyet hoztak itt létre, ahol megvannak a kikapcsolódás technikai feltételei is, ahol van elég parkoló, szép strand, kényelmes kerékpárút, kerékpártároló, menedék – sorolta a beruházás elemeit a köztársasági elnök. Hozzátette: „ez a tó körüli világ úgy kínál gazdag programot családoknak, hogy mindeközben kellő tisztelettel bán a környezettel és annak értékeivel, megtalálható minden, amitől kényelmes és szerethető a tó környéke, az ember jelenléte mégsem tolakodó”.

Dicséret illeti az építőket, mert szerényen, ügyesen és józan mértéktartással építettek – hangsúlyozta Áder János.

„Nem kiaknázni akarjuk, nem a kárára gazdagodni, hanem együtt élni vele” – hangoztatta Szita Károly Kaposvár polgármestere. Azért építették meg a Fekete István Látogatóközpontot, a tó körül a kerékpárutat, a túraútvonalat, a kilátót és a két hidat, hogy a kaposváriak és az ideérkezők is jól érezzék magukat, feltöltődjenek, élvezzék a természetet – mondta a polgármester.

Forrás: MTI

3 hozzászólás

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com