Narancsos, sütőtökös zöldsaláta -Szálka Brigitta dietetikus receptje
Hozzávalók 4 személyre [a szögletes zárójelben lévő számok az egyszemélyes adag mennyiségére vonatkoznak]
- 1 fej [40 g] jégsaláta, vagy más salátaféle/ salátafélék keverve
%27%20fill-opacity%3D%27.5%27%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23435e00%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-52.00107%20-63.59815%2056.79133%20-46.43546%20200.5%20177.3)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23f6ab5e%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22rotate(-142.7%2039.8%2012.6)%20scale(66.01558%20145.96002)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%236f2700%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(39.0614%2024.21522%20-55.67032%2089.80142%20393.6%20283)%22%2F%3E%3Cellipse%20fill%3D%22%23969cac%22%20fill-opacity%3D%22.5%22%20rx%3D%221%22%20ry%3D%221%22%20transform%3D%22matrix(-46.15917%2056.1951%20-254.43676%20-208.9967%20122.3%20305.8)%22%2F%3E%3C%2Fg%3E%3C%2Fsvg%3E)
- 200 g [50 g] kimagozott sütőtök
- 1 db [20 g] sárgarépa
- 1 db [1/4db] narancs
- 1 nagy fej [1/4 fej] lilahagyma
- 2 evőkanál [1 teáskanál] tökmagolaj
- balzsamecet – ízlés szerint
Elkészítés
A tököt hosszában kettévágjuk, kimagozzuk, még egyszer félbe vágjuk (azaz negyedeljük) héjastul sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőben nem teljesen puhára sütjük. A kihűlt, meghámozott tököt felkockázzuk. A zöldsalátát megmossuk, a hagymát vékonyra vágjuk, a sárgarépát burgonyahámozóval felcsíkozzuk. A saláta hozzávalóit egy tálba tesszük, fogyasztás előtt megcsepegtetjük tökmagolajjal és balzsamecettel.
1 adag energia- és tápanyagtartalma:
Energia: 151 kcal
Szénhidrát: 17 g
Rost: 5 g
Zsír: 7 g
Fehérje: 3 g
Forrás: diabeteszinfo.hu
