Jön az országos vízipisztolycsata és a strandok éjszakája

0
Strandsuli, vízipisztolycsata, strandok éjszakája – többek között ezekkel a programokkal készül a Magyar Fürdőszövetség az idei nyári szezonra, melyek az ország számos fürdőjében elérhetőek lesznek, írja a Turizmus.com. 
A Magyar Fürdőszövetség tagfürdői bevonásával évek óta szervez olyan közös programokat, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők és ezek sokszínűségének minél szélesebb körben megismertetéséhez, illetve a fürdőzés népszerűsítéséhez.

Ezen a nyáron a Magyar Fürdőszövetség három akciót indított, melyekhez ez alkalommal is sok tagfürdő csatlakozott. A tapasztalatok azt mutatják, hasznos az országos összefogás mind a vendégek, mind a fürdők számára.

Újdonság volt az idén meghosszabbított tanév utolsó hetében a diákoknak szóló „Suli a strandon” program. A különböző tantárgyak keretében a mindennapi tananyagon kívül, mégis ahhoz és a fürdőkhöz is kapcsolódó, játékos, kreatív feladatokat kellett megoldani: matekfeladvány lehetett a medence kerületének, területének vagy éppen térfogatának kiszámítása, földrajzból a gyógyvizekről és a hazai fürdővárosokról tanulhattak, a testnevelés óra anyaga pedig az úszás és minden féle vízi játékok voltak. Az országban 20 helyszínen fogadták a strandsulira jelentkező osztályokat.

A következő akció – a múlt évben nagy sikerrel debütált – országos vízipisztolycsata, melyet július 6-án az ország csaknem 40 helyszínén rendeznek meg. A nyári szezont nyitó esemény ez évben is egyben rekordkísérlet lesz. A program tervezett időpontja szombat 14 óra, ekkor 15 percen át kell a vízipisztolycsatának folyni minden helyszínen.

Nem maradhat el nyáron az immár 15 éve közkedvelt Strandok Éjszakája program sem. Ilyenkor a résztvevő strandok legalább este 10 óráig, sőt általában még tovább tartanak nyitva, és szinte egész nap színes attrakciókkal, gyerekfoglalkozásokkal és kedvezményekkel várják a vendégeket. A Strandok Éjszakáját idén július 27-én, szombaton rendezik meg, ekkor érdemes felkeresni valamelyik strandhelyszínt. A résztvevő intézmények listáját a Magyar Fürdőszövetség hamarosan megosztja a honlapján – írja a lap.

Forrás: turizmus.com

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com