Az időszakos böjt segíthet a 2-es típusú cukorbetegség kezelésében

0

Egy friss tanulmány szerint az időszakos böjt segíthet a korai 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknek lefogyni, javítani a vércukorszintjüket, valamint csökkenteni a vérnyomásukat – írja az Economx.

Az Euronews beszámolója szerint a vizsgálat során a körülbelül 400 kínai résztvevő egyik csoportja a cukorbetegség elleni metformint vagy empagliflozint szedte, egy másik pedig 5:2 arányú időszakos böjtöt követett, amely azt jelentette, hogy az emberek a hét két nem egymást követő napján böjtöltek, a másik ötöt pedig normál reggelivel és ebéddel töltötték.

A 16 hetes vizsgálat végére a diétázó résztvevők vércukorszintje 1,9 százalékkal csökkent, szemben a gyógyszert szedők 0,3 és 0,4 százalékával. Ráadásul a diétázók 80 százalékának olyan vércukorszintje volt, ami miatt a cukorbetegség remisszióba került, tehát gyógyszeres kezelés nélkül visszatértek a nem cukorbeteg tartományba.

A tudósok azt azonban leszögezték, hogy további kutatásokra van szükség annak megállapítására, hogy a fogyás vagy maga az időszakos böjt javította-e a vércukorszintet, és hogy milyen hosszú távú következményei vannak a cukorbetegség kezelésében alkalmazott életmódbeli változtatásoknak – írja a lap.

Forrás: Economx 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com