Egyensúly intézet: ételről és orvosról is lemond a magyar, ha spórolnia kell

0

Minden harmadik magyar kért már kölcsön pénzt a családtagjaitól vagy a barátaitól, a szülők egyharmada pedig nem evett eleget az elmúlt két évben, hogy etetni tudja a gyermekét – mutatta ki az Egyensúly Intézet új szegénységkutatása.

A magyarok 20 százalékának nincsenek anyagi gondjai, a lakosság harmada viszont szegény – ismertette a májusi kutatás legfontosabb megállapítását az InfoRádióban Marek Bertram, az Egyensúly Intézet elemzője.

„2023 novembere óta 50 ezer forinttal többre van szükség az átlagos megélhetéshez. 45 százaléknyian vannak azok, akik a szűkös megélhetés alatti jövedelemhez jutnak hozzá, tehát a 250 ezer havi nettó alatti jövedelemhez, és van még egy 31 százalék, amely nettó 250 és 400 ezer forint alatti jövedelmi sávba tartozik, tehát összességében azt mondhatjuk, hogy a magyar társadalom háromnegyede az átlagos jövedelmi szint alatt visz haza” – mondta.

„A legtöbben arról adtak számot, 40 százaléknyian, hogy a közelmúltban korlátozni kényszerültek a közlekedést, harmaduk arról adott számot, hogy kölcsönkért. Orvosi kezelésről, fűtésről vagy az étkezésről nagyjából a magyarok ötöde mondott le az elmúlt 6 hónapban vagy az azt megelőző időszakban” – írja a lap.

Forrás: InfoRádió

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com