Új módszertani levél határozza meg a betegágy melletti gyógyszerészi szakfeladatok ellátásának munkafolyamatait

0

Megjelent és januárban már életbe lépett az új, módszertani levél a klinikai gyógyszerészi szolgálatról, amely meghatározza a betegágy melletti gyógyszerészi szakfeladatok ellátásának munkafolyamatait.

„Ez mérföldkő a hazai szabályozásban, amelyre már régóta vártunk. Egységesíti és számonkérhetővé teszi a kórházak gyakorlatát; korszerű szemléletű, és összhangban van hivatásunk európai uniós és angolszász irányelveivel is” – értékelte Süle András a régóta várt bejelentést.

A jogforrás a gyógyszerészi kompetenciák három szintjét különbözteti meg, és mindegyikhez személyi, tárgyi és szakmai feltételeket rendel. A moduláris felépítés lehetővé teszi, hogy akár egyetlen osztállyal is el lehessen kezdeni a szolgálatot egy kórházban, és – a lehetőségeknek megfelelő ütemben – tovább lehessen lépni.

Konkrét eljárásrendi útmutatást is ad, például a dokumentáció vezetése terén. A dokumentáció biztosítja az adattartalmak megegyezőségét, amely egy újabb lépés – a tevékenység konkrét mutatószámai alapján – a finanszírozás kereteinek kidolgozásához.

A módszertani itt olvasható: https://ogyei.gov.hu/gyogyszereszeti_modszertan

Forrás: OS / Magyar Gyógyszerészi Kamara Kórházi-Klinikai Területi Szervezete

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com