Már a gyógyszertárban megkezdhetik a betegek kezelését Angliában

0

Angliában már tesztelik a rendszert, mely szerint a gyógyszertárak mostantól hét gyakori betegséget tudnak majd kezelni anélkül, hogy a betegeknek orvoshoz kellene fordulniuk – írja az Economx. 

Anglia-szerte gyógyszerészek ezrei mérhetik fel és kezelhetik a betegek arcüreggyulladását, torokfájását, fülfájását, vagy éppen az övsömört anélkül, hogy háziorvoshoz kellene fordulniuk, vagy fel kellene íratniuk gyógyszert – írja a Sky News nyomán az Economx. A lépés célja, hogy több helyet biztosítsanak az embereknek, ahol megkapják a szükséges ellátást, ezzel pedig évente 10 millió háziorvosi időpont szabaduljon fel.

Amanda Pritchard, az NHS vezérigazgatója elmondta: A háziorvosok már most is milliókkal több embert kezelnek havonta, mint a járvány előtt, de a népesség elöregedésével és a növekvő betegségek miatt több lehetőséget kell biztosítani az embereknek az ellátáshoz való hozzáférésért. Az emberek értékelik a gyógyszerészüktől kapott támogatást, és mivel tízből nyolc lakik 20 perces sétára egy gyógyszertártól, ez tökéletes hely arra, hogy kényelmes szolgáltatást nyújtson az embereknek – tette hozzá.

Leyla Hannbeck, a Független Gyógyszertárak Szövetségének vezérigazgatója üdvözölte a lépést, de figyelmeztetett, hogy a gyógyszertárak jelenleg annyira alulfinanszírozottak, hogy sokszor rövidítik a nyitvatartási időt vagy éppen be is zárnak.

Rishi Sunak miniszterelnök szerint az úgynevezett közösségi gyógyszertárak már most is óriási munkát végeznek a kisebb betegségek kezelésében, és a Pharmacy First szolgáltatással – amelyet 645 millió fonttal támogatnak – eltökélt szándékuk, hogy az össze lehetőséget kiaknázzák a rutinszerű ellátás biztosítására.

Forrás: Economx 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com