Március 1-től ingyen utazhatnak a fogyatékkal élő emberek és kísérőik

0

Március 1-től átfogó tarifareform lesz a helyközi közösségi közlekedésben, amiről részletesen a MÁV weboldalán olvashatunk. A tájékoztatóból az autista gyerekeket, felnőtteket és családjaikat leginkább érintő változásokat emelte ki az Autisták Országos Szövetsége. 

Gyerekek és fiatalok kedvezménye

14 éves kor alatt minden gyerek ingyen utazhat, 14 és 25 éves kor között pedig félárú jegyet lehet majd igénybe venni.

Fogyatékkal élő emberek és kísérőik kedvezménye

Azok, akik eddig 90%-os kedvezményt vehettek igénybe, mint például a fogyatékkal élő emberek és kísérőik, ingyen utazhatnak. A tájékoztatóból az derül ki, hogy a kedvezményt továbbra is a Magyar Államkincstár kártyájával (Hatósági igazolvány) vehetik igénybe a magasabb összegű családi pótlékban és a fogyatékossági támogatásban részesülő autista társaink.

Ellátottak utazási utalványával rendelkezők kedvezménye

Az ellátottak utazási utalványával rendelkezők korlátlan számú 50%-os kedvezményes utazásra, továbbá kedvezményes ország- és vármegyebérlet vásárlására válnak jogosulttá. A kedvezményes vármegye- és országbérletek változatlan feltételekkel maradnak igénybe vehetők. Jelenleg 90%-os kedvezményt nyújtanak: a kedvezményes vármegyebérlet ára 945 forint, a kedvezményes országbérlet pedig 1890 forintba kerül. A bérletek 30 napos változatban kaphatók.

Új napijegyek

„Vármegye24” néven új napijegyet vezetnek be, amit a vármegyebérlet feltételei szerint lehet majd használni 24 órán belül. Ára 999 forint lesz. „Magyarország24” néven pedig az országbérlettel megegyező feltételek szerint használható napijegyet lehet majd vásárolni 4999 forintos áron.

Forrás: AOSZ

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com