„Karikó Katalin útja a Lasker-díjig és tovább” címmel nyílik kiállítás a pécsi orvoskaron

0

„Karikó Katalin útja a Lasker-díjig és tovább” címmel nyílik kiállítás december 4-én, 14 órakor a pécsi orvoskar új elméleti tömbjének aulájában.

Karikó Katalin, a világhírű, Nobel-díjas magyar biokémikus egyetemi dokumentumai mellett a legérdekesebb, tudományhoz kötődő kitüntetéseit is bemutatja a Szegedi Tudományegyetem által gondozott tárlat, ami december 4-e és január 19-e között tekinthető meg Pécsett.

Az ünnepélyes megnyitón köszöntőt mond dr. Nyitrai Miklós, a PTE Általános Orvostudományi Karának dékánja, Turi Katalin, a PTE GYÁIG igazgatója és dr. Radoszláv Miklós, a Csányi Alapítvány operatív igazgatója. A kiállítást dr. Nagy Gyula, az SZTE Klebelsberg Könyvtár főigazgatója nyitja meg, tárlatvezetést Farkas Katalin, az SZTE Klebelsberg Könyvtár könyvtárosa tart.

A szervezők – a Pécsi Tudományegyetem GYÁIG Deák Ferenc Általános Iskolája, a PTE ÁOK, a Csányi Alapítvány, a Szegedi Tudományegyetem, valamint bevont partnerként a Pécsi Leőwey Klára Gimnázium és a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma – minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Forrás: Pécsi Tudományegyetem

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com