Csaknem 2,5 milliárd forintos fejlesztésre nyert támogatást az országos kardiovaszkuláris intézet

0

Kardiológiai infrastruktúra fejlesztésére nyert el európai uniós forrást a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (GOKVI). 

A program keretében számos kardiológiai eszköz beszerzése mellett egy úgynevezett hibridműtőt és egy perifériás DSA műtőt alakítottak ki, valamint egy telepített C-íves röntgenberendezést szereztek be a pacemakerlaborba.

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Programban elnyert csaknem 2,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatásnak köszönhetően több olyan fejlesztés valósulhatott meg a GOKVI-ban, amely hozzájárul a magas színvonalú betegellátáshoz.

A kardiovaszkuláris hibridműtő valamennyi ér- és billentyűbetegség, valamint a gyermek- és az öröklött felnőttszívhiba kezelését teszi lehetővé egyetlen műtőben. A berendezéssel, a beteg mozgatása nélkül bármilyen kardiovaszkuláris sebészeti, illetve katéteres eljárás elvégezhető.

Az új, úgynevezett perifériás DSA műtő a „Mentsük meg a lábakat” szakmai program számára biztosít dedikált katéterterápiás labort. A műtőben lehetőség nyílik a perifériás érbetegségek diagnosztikájára éren belülről elvégzett ultrahang segítségével, illetve magára a terápiára is.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com