Covid-oltást ajánl a német kormány az ünnepek előtt

0

A német egészségügyi miniszter elsősorban a veszélyeztetett csoportoknak ajánlja a védőoltást, mert az ünnepek idején megnövekszik a fertőzés veszélye – írja a HVG. 

„Három héttel karácsony előtt most van az optimális ideje annak, hogy a veszélyeztetett csoportok megkapják a Covid-19 elleni védőoltást” – figyelmeztette honfitársait Karl Lauterbach egészségügyi miniszter, akivel kapcsolatban a Deutsche Welle kiemeli, hogy maga is járványszakértő. Az időzítés azért fontos, mert idő kell, amíg a védőoltás kifejti hatását, márpedig a karácsonyi-újévi időszak a nagy összejövetelek ideje, tehát a járványveszély fokozott.

Németországban a védőoltásokkal foglalkozó szakmai központ évi egy injekciót javasol a koronavírus ellen azoknak, akik valamilyen veszélyeztetett csoporthoz tartoznak. Az egészségügyi miniszter figyelmeztette a német közvéleményt, hogy ez a vírus nem olyan, mint a hagyományos influenzáé, annál veszélyesebb, különösen azoknak, akik valamilyen krónikus betegségben szenvednek – írja a lap.

A baj az, hogy Európában a járványt követő felszabadult időszakban immár alábecsülik a Covid hatását. „A hosszú lejáratú Covid hatást még nem ismerjük eléggé, és még nem találtuk meg vele szemben a hatékony gyógymódot” – hangsúlyozta az egészségügyi miniszter egy tudományos konferencián.

Forrás: HVG 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com