Amerikában engedélyezték az otthoni mesterséges megtermékenyítésre használható eszközt

0

Az Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) először engedélyezett egy olyan eszközt, amellyel otthoni körülmények között végezhető intravaginális mesterséges megtermékenyítés, írja a Bloomberg nyomán a Telex. 

A Mosie Baby nevű startup 129 dollárért kínálja az eszközt, ami barátságos ár az Egyesült Államokban, hiszen az orvosok által végzett mesterséges megtermékenyítést az ezer dollárt is elérheti.

A Mosie Baby már 2015 óta forgalomban van, de 2020-ban a gyártó figyelmeztetést kapott az FDA-tól, hogy orvostechnikai eszközként is jóvá kell hagyatni ezt az eszközt is. Ez az engedélyezési eljárás zárult le mostanra.

A mesterséges orvosi eljárások során a legtöbbször a spermiumot közvetlenül a méhbe helyezik el, hogy nagyobb esély legyen a petesejt megtermékenyítésére. Majd általában gyógyszeresen is próbálják növelni a fogamzás esélyét. A Mosie Baby más technikát használ, gyakorlatilag egy fecskendővel juttatják a spermiumot a hüvelybe.

Az eszköz fejlesztői azt remélik, hogy spermadonorok, béranyák keresése helyett először majd az ő terméküket próbálják ki azok, aki alternatív kezeléseket keresnek a fogantatási problémáikra – írja a Telex.

Forrás: Telex

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com