Jóváhagyta a Richter endometriózis tüneti kezelésében hatékony készítményének forgalmazását az Európai Bizottság

0

Engedélyezi az Európai Bizottság a Richter egyik készítményének forgalmazását az endometriózis tüneti kezelésében – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján. 

A gyógyszergyártó szerint a Ryeqo engedélye hatékony tüneti kezelést tesz lehetővé sok endometriózissal élő számára. Hozzátették, hogy a Richter vezető vállalat szeretne lenni a női egészségügy területén, ezért fontosnak tartja, hogy szélesítse az alapvető innovatív termékek terápiás elérhetőségének kiterjesztését.

Az Európai Gyógyszerügynökség (European Medicines Agency, EMA) 2021 júliusában hagyta jóvá a Ryeqót a méhmiómák középsúlyos és súlyos tüneteitől szenvedő fogamzóképes korú felnőtt nők kezelésére. A Richter 2022 októberében nyújtotta be a törzskönyvezés iránti változtatási kérelmet az endometriózis tüneti kezelésére olyan nőknél, akik korábban endometriózis gyógyszeres vagy sebészi kezelésében részesültek.

Az EMA Emberi Felhasználásra Szánt Gyógyszerkészítmények Bizottsága szeptemberben adott pozitív véleményt a Ryeqo törzskönyvének II-es típusú változtatási kérelméhez, amely a gyógyszer alkalmazásának kiterjesztésére az endometriózis tüneti kezelésére való kiterjesztésére vonatkozik.

A Richter a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriás kibocsátója. Részvényei kedden 8475 forinton zártak, árfolyama egy éven belül 7170 és 9450 forint között változott.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com