Hatástalan ADHD-gyógyszerek miatt indult per gyógyszercégek ellen

0

Ken Paxton texasi főügyész beperelte a Pfizert és a Tris Pharma gyógyszercéget, azzal vádolva őket, hogy hatástalan gyógyszert adtak gyermekeknek ADHD kezelésére az állami Medicaid-program keretében, írja a   írja a Reuters nyomán a Portfolio. 

A bírósági kereset azt állítja, hogy 2012 és 2018 között a Pfizer és a Tris Pharma manipulálta egy ADHD-gyógyszer tesztjeit, hogy a szövetségi törvény által előírt minimális hatásossági eredményeket fel tudják mutatni.

A per állítása szerint a helyesen elvégzett tesztek gyakran kimutatták, hogya gyógyszer nem oldódik fel a tervezett módon, ami azt jelzi, hogy nem a várt módon szabadul fel a szervezetben.A Pfizer annak ellenére, hogy tisztában volt ezekkel a minőségellenőrzési problémákkal, állítólag meggyőzte a texasi Medicaid-programot, hogy a Quillivantot felvegye az előnyben részesített gyógyszerek listájára. Ken Paxton azt állítja, hogy számos texasi család számolt be a Quillivant hatástalanságáról.

Paxton azzal vádolja a cégeket, hogy félrevezették az állami Medicaid-programot, és kártérítést követel tőlük. A Pfizer válaszában kijelentette, hogy az ügy nem megalapozott, és a termékbiztonsággal nincs gond, amit többszöri felülvizsgálat során ellenőrzött. A Tris képviselője szintén tagadta a vádakat, és közölte, hogy a bíróságon erősen védekezni fog ellenük – írja a Portfolio.

Forrás: Portfolio

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com