Tedd meg az első hőstetted! – Közös kampányban toboroz véradókat a vérellátó és a Diákhitel Központ

0

Tedd meg az első hőstetted! mottóval biztatja az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) és a Diákhitel Központ azokat, akik először adnának vért.

A kampány során november 30-ig várják a „bátor és önzetlen véradókat, akik életük első hőstettére készülnek”.

A kampány célja a véradás és a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozásán túl az új véradók megszólítása is. Tavaly csaknem 43 500-an adtak vért első alkalommal. A következő évek célkitűzései közé tartozik, hogy évente 50 ezer új donor csatlakozzon a véradók táborához.

Akampány ideje alatt az első alkalommal vért adó donorokat az OVSZ és a Diákhitel Központ meglepetés ajándékokkal várja az ország egész területén, valamint az érintett véradók automatikusan bekerülnek a kampány végén egy nyereményjátékba, amelyben értékes elektronikai eszközöket sorolnak ki.

Véradásra a vérellátó intézetekben, továbbá külső helyszíneken megszervezett véradásokon van lehetőség. A véradáskor el kell vinni a személyi igazolványt, a taj- és lakcímkártyát. Vért csak az adhat, aki elmúlt 18 éves, de még nem töltötte be a 61. életévét, testsúlya eléri a 50 kilogrammot és egészségesnek érzi magát.

A kampányról, valamint az első véradáshoz szükséges további információkról bővebben az ovsz.hu/elsohostettem oldalon lehet tájékozódni, a véradási időpontok és helyszínek pedig az ovsz.hu/idopontfoglalas címen érhetők el.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com