Országos Kórházi Főigazgatóság: több mint tízmilliárd forintból valósulnak meg rehabilitációs fejlesztések

0

Az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával idén ősszel országszerte több mint tízmilliárd forintból valósulnak meg a rehabilitációt érintő fejlesztések.

A projektben 54 intézményben újul meg a rehabilitációs eszközpark és rehabilitációs centrumokat alakítanak ki.

Tájékoztatásuk szerint Az egészségi állapot helyreállításához szükséges modern feltételek biztosítása elnevezésű projekt fejlett technológián alapuló, robotasszisztált, komputerizált interaktív terápiás eszközök, hidroterápiás, fizikoterápiás, valamint végtagmozgató eszközök beszerzésével járul hozzá a mozgásszervi betegségek következményeinek enyhítéséhez.

Az Országos Kórházi Főigazgatóság irányításával, az Országos Mozgásszervi Intézet szakmai együttműködésével rehabilitációs centrumokat hoznak létre, meglévő rehabilitációs osztályokat fejlesztenek, valamint eljárási protokollokat dolgoznak ki.

Jelentősen hozzájárul a fejlesztés a rehabilitációs ellátásban részesülők munkaképességének, életminőségének javulásához, a szakellátás tehermentesítéséhez és a kórházi ápolási napok számának csökkentéséhez – hangsúlyozták, hozzátéve, hogy a projektnek köszönhetően javul a lakosságnak nyújtott ellátások minősége, hozzáférhetősége, és csökken a területi elérhetőségben tapasztalható különbség is.

A projekt a Széchenyi 2020 programban, az Európai Unió vissza nem térítendő támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg – olvasható az Országos Kórházi Főigazgatóság közleményében.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com