Megjelent az Immunterápia mellékhatásai című betegtájékoztató füzet

0

Megjelent az Immunterápia mellékhatásai című betegtájékoztató füzet: az Európai Klinikai Onkológiai Társaság (ESMO) kiadványa magyar nyelven a Gyógyulj Velünk Egyesület gondozásában látott napvilágot.

A Gyógyulj Velünk Egyesület és a Rákgyógyítás.hu szervezésében pedig online betegtájékoztató fórumot szerveztek: dr. Szekanecz Éva, a Debreceni Egyetem Onkológiai Klinikáján az immunterápia mellékhatásait menedzselő munkacsoport vezetője tartott áttekintő előadást, majd megválaszolta a betegek konkrét élethelyzetekre vonatkozó kérdéseit is.

„Ez a kiadvány azért készült, hogy segítséget nyújtson Önnek, valamint az Ön barátainak, családjának és gondozóinak, hogy jobban megértsék az immunterápiával összefüggő mellékhatásokat és ezek kezelését. A kiadvány információkat tartalmaz a modern immunonkológiai kezelések (amelyeket „immunellenőrzőpont gátlókként” ismernek) gyakori mellékhatásairól és arról, hogyan kezeli az onkológiai munkacsoport ezeket a tüneteket, valamint tartalmaz néhány olyan módszert, ahogyan Ön csökkentheti ezeket a hatásokat” – hívják fel a figyelmet a szerzők.

A Gyógyulj Velünk Egyesület által magyarul kiadott ESMO Immunterápiák mellékhatásai betegtájékoztató kiadvány PDF formátumban INNEN TÖLTHETŐ LE:

 

 

Forrás: Gyógyulj Velünk Egyesület 

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com