Koalíció alakult a kiterjesztett valóság technológiák fejlesztésének támogatására

0

A kiterjesztetett valóság technológiák fejlesztésére és a munka összehangolására egyetemek, cégek, nagyvállalatok részvételével megalakult az XR Koalíció – jelentette be Kovács Gergely, a Védelmi Innovációs Kutatóintézet kutatója, innovációs menedzsere kedden Balatonfüreden, a 14. balatonfüredi Infotér Konferencián.

A koalíció összeköti a szakértőket, az ipari szereplőket és a kormányzatot, így segítve a technológia gazdasági hasznosulását, például a kereskedelem, az oktatás vagy az egészségügy területén – hangsúlyozta Kovács Gergely. Elmondása szerint az Extended Reality (XR) technológiák révén lehetővé válik a valós és a virtuális világ közötti kölcsönhatás, példaként említette a virtuális szemüvegeket.

Porkoláb Imre, a Honvédelmi Minisztérium védelmi innovációért felelős miniszteri biztosa azt hangsúlyozta, hogy az XR technológia a következő három évben rohamos fejlődésnek indul majd. Kiemelte a technológia jelentőségét a katonai oktatás és logisztika területén. Jelezte, hogy a koalíció 18 taggal alakult, a jövőben nemzetközi partnerek közreműködésére is számítanak.

Szolnoki Szabolcs, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium technológiáért felelős helyettes államtitkára fontos versenyképességi faktornak nevezte a koalíció létrejöttét, és támogatásáról biztosította a tagokat. A háromnapos 14. Infotér Konferencián 17 téma kerül napirendre 120 előadó tolmácsolásában. Szerdán egyebek mellett a mesterséges intelligencia, csütörtökön a kiberbiztonság és a körforgásos gazdaság lesz a téma.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com