Idén is a kéktúrázásról fog szólni október második szombatja

0

A Magyar Természetjáró Szövetség október második szombatján negyedik alkalommal rendezi meg az immár hagyományosnak számító közösségi túranapot, amelyen a résztvevők együtt teljesíthetik a napi szakaszokra bontott Országos Kékkört. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Az idén 110 éves Magyar Természetjáró Szövetség 2020-ban hirdette meg először, és azóta minden évben megrendezi a Kéktúrázás Napját, melynek során a kezdők is szervezett keretek között kóstolhatnak bele a kéktúrázás élményébe, a rutinosabbak pedig egy jó hangulatú közösségi eseményen pótolhatják a hiányzó bélyegzőlenyomataikat.

A hazánk legszebb tájait egy gyalogos túramozgalomban összekapcsoló Országos Kéktúra, Rockenbauer Pál Dél-dunántúli Kéktúra és Alföldi Kéktúra összesen 2584 kilométerének 143 vezetett túracsoport vág majd neki, a nyomukban a GPS-es jeladók révén egyetlen nap alatt kirajzolódik az Országos Kékkör teljes nyomvonala a térképen. A tavalyi eseményen több mint 3300-an kéktúráztak egyszerre.

A vezetett szakaszok hossza 8-tól 31 kilométerig terjed, a nehézségük változó, így a gyermekes családoktól és a könnyű erdei sétára vágyóktól kezdve a komoly fizikai kihívást keresőkig mindenki megtalálhatja a hozzá illő túrát.

Jelentkezni a Kéktúrázás Napjának honlapján lehet, ahol az egyes szakaszokról részletes tájékoztató érhető el. A részvétel ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A túracsoportok létszáma korlátozott, de ha valamelyik betelt, várólistára is fel lehet iratkozni.

Forrás: Magyar Természetjáró Szövetség / OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com