Egészségfesztivált rendeznek a Városligetben vasárnap

0

Immár 23. alkalommal szervezi meg a Magyar Kardiológusok Társasága (MKT) és az MKT Szívalapítványa szeptember utolsó vasárnapján a Szívünk Napja elnevezésű rendezvényt, amelynek idei főszereplője a sport lesz. Az ingyenes eseményen szakmai előadásokkal, szűrővizsgálatokkal, számos kiállítóval és színes családi programokkal várják az érdeklődőket a Városligetben. 

A programsorozat délelőtt táncbemutatóval kezdődik, majd Kovácsovics Fruzsina ad koncertet zenekarával. Ezt követi a „Szívünk Hangja” rajzverseny, majd 11 órától az életen át tartó sport jótékony hatásáról hallható beszélgetés.

A programok közöt lesz „Zeneterápia” Moretti Magdolna pszichiáterrel és Szabó Attilával, a Csík zenekar zenészével. Halmy Eszter, az Elhízástudományi Társaság képviseletében Hitek és tévhitek az elhízásról címmel tart előadást; Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájának igazgatója pedig világbajnok vízipólósokkal beszélget.

A délután folyamán egyebek mellett Győrfi Pál, Scherer Péter, Járai Zoltán, Bárczi György és Becker Dávid tart előadást, majd kerékpáros felvonulás kezdődik. A beharangozó szerint lesz nordic walking és jógabemutató, bűvészműsor, valamint a szívelégtelenség legyőzésének rejtelmeibe és a laikus újraélesztés alapfogásaiba is beavatják az érdeklődőket.

A programokat Járai Márk koncertje zárja. Az esemény házigazdája Scherer Péter és Kéky Kira lesz.

Az esemény ideje alatt ingyenes vércukor- és véroxigénszint-, valamint vérnyomás méréssel várnak mindenkit az Egy Csepp Figyelem Alapítvány szakemberei.

A rendezvény honlapján (http://www.szivunknapja.hu/) olvasható tájékoztatás szerint a Szívünk Napja a szív- és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára, a mindennapi életben is megvalósítható megelőzési módszerekre hívja fel a figyelmet. A lakossági szűrővizsgálatok elvégzésén túl az esemény kiemelt témája az egészséges életmód, táplálkozás és a fizikai aktivitás népszerűsítése; valamint a résztvevők egészségügyi ismereteinek bővítése, különös tekintettel a szívbetegségekre, azok kockázati tényezőire (magasvérnyomás, emelkedett koleszterinszint, dohányzás, cukorbetegség), valamint az érrendszeri betegségekre, szívelégtelenségre.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com