Csúcstechnológiával gyógyítják a sérülteket az Országos Sportegészségügyi Intézetben

0

Befejeződött a „Csúcstechnológia használata a sport- és mozgásszervi betegségek diagnosztikájában, sebészeti kezelésében és rehabilitációjában” című pályázat az Országos Sportegészségügyi Intézetben. A projekt európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg több mint egymilliárd forint összegben. 

A beruházásnak köszönhetően a sportolók hamarabb épülnek fel a porc-, illetve szövetsérülésekből. A kezelés és a gyógyítás idejének rövidítése érdekében innovatív módszerek alkalmazása szükséges a műtéti technológia és a rehabilitáció területén. A projektben külföldi partnerek bevonásával, külföldön már működő, magyarországi használatra alkalmas technológiát és terápiát sajátítottak el az orvosok.

A pályázat két területre fókuszált: a műtéti technológia és a rehabilitáció fejlesztésére, ebben két német partner, a Kunibertsklinikkel és az Institute Sport Screeening GmbH & Co. KG is részt vett. A műtétek esetében a pontos diagnosztizálás érdekében nyitott MR-rel bővült az Országos Sportegészségügyi Intézet műszerparkja. Beszereztek egy ChondroFiller Liquid nevű, kétkamrás fecskendőt, amelyet a porcsérüléseknél használnak.

A másik területet, a rehabilitációt modern fizikoterápiás eszközökkel kombinált, úgynevezett Human Regenerator Professional (HRP) technológiával fejlesztették. Utóbbi egy kettős technológiájú aniongenerátor, amely a sejtek elektromos stresszállapotát szabályozza és állítja helyre, felgyorsítva a szövetek gyógyulási folyamatát – közölte az Országos Sportegészségügyi Intézet. A projekt európai uniós, vissza nem térítendő támogatásból valósult meg több mint egymilliárd forint összegben.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com