A gyógyszer, mely drámai mértékben képes csökkenteni az elhízott emberek súlyát

0

Tesztek sora bizonyította, hogy a cukorbetegség kezelésére kifejlesztett Wegovy elnevezésű gyógyszer drámai mértékben képes csökkenteni az elhízott emberek súlyát – írja a 24.hu. 

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (FDA) által már jóváhagyott orvosságot nemrégiben egy 1961 felnőtt bevonásával végzett vizsgálaton tesztelték. Az eredmények szerint néhány hónappal a kezelés után átlagosan 14,9 százalékos testsúlycsökkenést, valamint a szív- és érrendszeri problémákkal kapcsolatos kockázati tényezők, például a vérnyomás csökkenését is megfigyelték.

A gyógyszer hatóanyagaként ismert semaglutid úgy működik, hogy utánozza a bélrendszerünk által táplálkozás közben természetesen felszabaduló GLP-1 hormont. A hormon egyik feladata az inzulintermelés fokozása és ezáltal a vércukorszintjének csökkentése, ezért korábban cukorbetegség kezelésére használták. A kutatók azonban felfedezték, hogy az agyunk azon részeit is megcélozza, amelyek azt jelzik, hogy jóllakottnak érezzük magunkat. Ez pedig jelentős súlycsökkenéshez vezethet, feltéve, hogy ellenőrzött étrenddel és testmozgással kombinálják.

A gyógyszert jelenleg olyan elhízott vagy túlsúlyos felnőttek számára engedélyezték az USA-ban, akiknek legalább egy, a testsúlyhoz kapcsolódó betegségük is van. Ez azonban egyre több embert jelent, mivel előrejelzések szerint 2030-ra az amerikai felnőttek fele elhízottnak fog minősülni, és majdnem minden negyedik felnőtt a súlyosan elhízott kategóriába fog tartozni – írja a 24.hu.

Forrás: 24.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com