Az ételek megválogatása hatással van a depresszió kimenetelére

0

A probiotikus kiegészítők csökkentik a súlyos depresszióban szenvedő betegek tüneteit – derül ki egy randomizált, placebokontrollált kutatás eredményeiből, melyet a PharmaOnline közöl.

Az antidepresszánsokra kevéssé reagáló betegek nyolchetes vizsgálati időszakának végére azok a résztvevők, akik probiotikumot kaptak, jobb eredményeket értek el szorongásuk és a depressziójuk mérésekor, mint a placebó csoport. A kutatás célja az volt, hogy kiderítsék: probiotikumokkal javítva a bélrendszer egészségi állapotát, lehet-e segíteni a mentális egészségi állapotot is – fogalmazott a Medscape Medical News kiadványnak a vizsgálatot végző Viktoriya Nikolova, a londoni King’s College Pszichiátriai, Pszichológiai és Idegtudományi Intézetének munkatársa.

„E vizsgálat kiegészíti azokat a jelentős bizonyítékokat, amelyek szerint az ételek megválogatása hatással van a depresszió kimenetelére – fogalmazott ugyanitt Drew Ramsey a táplálkozás-pszichiátria klinikai professzora, hozzátéve: erjesztett élelmiszerek fogyasztása is ajánlható, mivel azok bizonyítottan javítják a mikrobiom (az emberi testben élő mikrobák) sokféleségét, és csökkentik a gyulladásos markereket – írja a lap.

Forrás: PharmaOnline

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com