Mobilon is kiválthatóak az eReceptek

0

A myEESZT applikációban elérhetővé váltak a „felhőbe küldött” vények. A patikában a gyógyszer kiváltásához elegendő csak bemutatni a telefonon látható, felírási igazoláson is szereplő, 22-vel kezdődő kódot, írja a Pharmaindex Online. 

A myEESZT alkalmazás használatához ügyfélkapus regisztráció és egészségügyi azonosító (TAJ-szám) szükséges. Az elérése ingyenes, letölthető az App Store és a Google Play áruházakból.

Nagy előnye, hogy beállítható az egyszerűsített bejelentkezés, így ha első alkalommal megtörtént a személyes ügyfélkapu összeillesztése a szoftverrel, akkor a jövőben már elegendő lesz csak a telefonon történő azonosítást elvégezni (pl. ujjlenyomat segítségével). Ezt viszont minden egyes belépéskor meg kell tenni. Az egyszerűsített belépés segítségével internetkapcsolat nélkül is lehetőség nyílik megjeleníteni a letöltött dokumentumokat.

Az alkalmazás felületén (a már jelentőséggel nem bíró) Covid-igazolványok és a térben lévő e-receptek láthatók, azon részletekkel együtt, hogy ki, mikor, milyen diagnózissal, milyen használati utasítással írta fel. Az adott e-recept adatlapján található QR-kód, valamint vonalkód is, 22-vel kezdődő számsorral. Ez megegyezik a felírási igazolásokon megtalálható vonalkóddal, amely alapján az e-recept kiváltása megtörténhet.

A betegnek nem szükséges tehát TAJ-számot keresgélnie, személyi igazolványt, vagy más azonosító okmányt átadnia ahhoz, hogy kiválthassa a receptjét. Elegendő bemutatnia bármelyik kódot. A telefon tulajdonosa csak a saját EESZT adatait tudja kezelni, más teréhez, receptjeihez nem férhet hozzá, ilyen módon rokon, barát, ismerős vénye nem váltható ki, írja a lap.

Forrás: Pharmaindex Online

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com