Fagyriadó – állatvédelmi jótanácsok a zord hideg időszakra

0

Az elkövetkező napokban durva fagyok jönnek. Az extrém hideg az emberek mellett a szabadban tartott gazdasági állatokra és a házi kedvencekre is veszélyt jelenthet. Az Orpheus Állatvédő Egyesület tanácsaival és egy kis odafigyeléssel elkerülhető a környezetünkben tartott állatok szenvedése, fagyása.

Seres Zoltán, az Orpheus Állatvédő Egyesület vezetője azt javasolja, hogy a nagy hidegben kint tartott kedvenceink számára feltétlenül biztosítsunk energiában dús eleséget és szélvédett kuckót. Napközben többször ellenőrizzük az ivóvizes tálakat, a fagyott vizet ilyenkor langyosra kell cserélni. Ne feledjük el azt sem, hogy a hideg idő hatására nem csökken le kedvenceink mozgásigénye. Mindennap szánjunk időt a velük való sétára, játékra. A szabadban kinn teleltetett házi kedvenceinket semmiképpen se fürdessük, hiszen ilyenkor a természetes zsíros védőréteget lemosnánk, ezzel rontva az állat prémjének természetes szigetelő rétegét. Az utcákon sok kóbor állat kószál. Aki csak tud, az fogadjon be közülük egyet.

Az Orpheus Állatvédő Egyesület folyamatosan azt hangoztatja, hogy krízis időszakban saját állataink mellett figyeljünk oda az utcára kidobott – kóborló állatokra, illetve minden bajban lévőre. Baj esetén a helyi állatvédő szervezetet, állatmenhelyet kell értesíteni.

További hasznos tanácsokat a felelős állattartás kapcsán az Orpheus Állatvédő Egyesület felületein lelhet fel. Legyen Ön is Állatvédő!

Forrás: OS, Orpheus Állatvédő Egyesület

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com