Tudományünnep: COVID-19, vírusok, vakcinák, rák, betegek

0

Milyen hosszú távú hatásai vannak a Covidnak? Mit tudhatunk az mRNS-vakcina daganatellenes szerepéről? Mi jellemzi a COVID-19 betegséghez köthető közvetlen halálozás jelentős részéért felelős immuntrombózis folyamatát? Ezekre a kérdésekre is választ kaptunk a Karikó Katalin tiszteletére rendezett konferencián, amelyen az Egyesült Államokból élőben jelentkezett be a magyar biokémikus.

A programon neves kutatók, klinikusok, intézmények és kormányzati szervek vezetői ismertették a COVID-19 diagnosztikájában, a betegség megelőzésében és terápiájában meglévő lehetőségeket és korlátokat. Az előadók a járvány onkológiai, virológiai, genetikai, patológiai és immunológiai aspektusait egyaránt bemutatták.

Részt vett a programon többek közt a Covid-megbetegedések kezelésében úttörő szerepet játszó Korányi Pulmonológiai Intézet főorvosa, Moldvay Judit, a Virológiai Nemzeti Laboratórium vezetője, Jakab Ferenc vagy a Semmelweis Egyetem Pulmonológiai Klinikáját igazgató Müller Veronika. Karikó Katalin, a SarsCov-2 elleni mRNS vakcina kifejlesztője konferenciahíváson keresztül vett részt az ülésen.

Az egyes előadások összefoglalói itt nézhetők meg.

Forrás: Magyar Tudományos Akadémia

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com