NISZ: továbbra is ingyenesen igényelhetők a látássérült embereket segítő szoftverek

0

Folytatódik a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) Zrt. 2018-ban indított licensz programja, amelynek keretében 2024 június 30-ig az Informatika a Látássérültekért Alapítványon keresztül minden Magyarországon és határon túl élő látássérült magyar állampolgár ingyenesen juthat hozzá a legnépszerűbb képernyőolvasó- és képernyőnagyító szoftverek legújabb magyar nyelvű változatához.

A NISZ szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az állam által biztosított ingyenes szoftverek használata 2018 óta már közel nyolcezer látássérült állampolgár számára könnyíti meg a munkavégzést, a tanulást és a digitális térben történő tájékozódást.

Kormányzati cél, hogy az akadálymentesítés révén a látássérült felhasználók is kezelni tudják az online felületeket, valamint az elektronikus ügyintézést támogató honlapokat.

Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (INFOALAP) által magyar nyelven elérhetővé tett szoftverek a http://www.infoalap.hu/orszag_licenc weboldalról tölthetők le. Aktiválásuk a NISZ Zrt. által üzemeltetett https://akadalymentes.magyarorszag.hu/ weboldalon található egyszerű űrlap kitöltésével kezdeményezhető és az igénylést követően e-mailben kapott hitelesítő kóddal elvégezhető.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com