Kórházi eszközfejlesztés kezdődött Marcaliban

0

A Szaplonczay Manó Marcali Kórház mintegy kétmilliárd forint értékű eszközfejlesztésbe kezdett, az intézmény a forrás negyedének felhasználásával október elejére 4200 új eszközhöz, berendezéshez jutott – ismertette a térség kereszténydemokrata országgyűlési képviselője kedden Marcaliban.

Móring József Attila a sajtótájékoztatón beszámolt arról, hogy a berendezések között vannak mobilröntgen- és ultrahangkészülékek, intenzív terápiás eszközök, műtőasztalok, defibrillátorok, gyógyszeradagoló pumpák, fertőtlenítő robotok és – egyebek mellett – EKG-gépek is.

Az eszközbeszerzés mellett fejlesztették a leletezést támogató informatikai rendszert is – tette hozzá.
A politikus hangsúlyozta: a kórház és az intézmény szakmai felügyeletét ellátó kaposvári Kaposi Mór Oktató Kórház folyamatosan együttműködik annak érdekében, hogy a kórház szolgáltatásait igénybe vevő mintegy 60 ezer ember minél magasabb színvonalú ellátást kapjon.

Móring József Attila felidézte, hogy az eszközfejlesztésre egy tavaly augusztusi kormányhatározat adott lehetőséget. A döntés a kórházépület 10 milliárd forint értékű rekonstrukcióját is tartalmazta, de az építkezést az orosz-ukrán háborúval összefüggő szankciós intézkedések következményei miatt bizonytalan időre fel kellett függeszteni – jelezte.

Moizs Mariann, a Kaposi Mór Oktató Kórház főigazgatója azt hangsúlyozta, hogy Marcaliban is fontos cél az emberek egészségben eltöltött életeinek növelése, valamint a hozzáférhetőség javítása a magas színvonalú, lakosságközeli ellátásokhoz. Ehhez elengedhetetlen a humánerőforrás-, továbbá a várhatóan még az idén befejeződő eszközfejlesztés – jelentette ki.

Jelezte, a héten újabb 400 millió forint értékben érkeznek eszközök a marcali kórházba, a további berendezések, műszerek – köztük szűrőbuszok, orvostechnikai és informatikai eszközök – megvásárlásához folyamatban van a közbeszerzési eljárás. Ez a kétmilliárd forint a legnagyobb összeg, amelyet a marcali kórház ilyen célra kapott az elmúlt tíz évben – közölte.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com