A jóga és a kognitív viselkedésterápia 60 év fölöttieknél csökkenti a szorongást

0

A jóga és a kognitív viselkedési terápia 60 év fölöttieknél hosszú távon csökkenti az álmatlanságot és a súlyos aggódást – írja az Orvostovábbképző Szemle Online. 

Új vizsgálatokban kimutatták, hogy a jóga és a kognitív viselkedési terápia (CBT) alkalmazásával jelentősen csökkenthető az idős felnőttek súlyos aggódása, szorongása, álmatlansága és ez a javulás a kezelés abbahagyása után akár 6 hónapig is fennáll.

Ez volt az első olyan vizsgálat, melyben összehasonlították a két beavatkozás hosszú hatásait. Az eredmények az aggódás és a szorongás enyhítésére a klinikusok és a betegek számára egyaránt két hatásos módszert ajánlottak. Dr. Suzanne Danhauer (Wake Forest University School of Medicine, Winston-Salem, North Carolina) és munkatársai az American Journal of Geriatric Psychiatry-ban megjelent tanulmányukban hangsúlyozták annak fontosságát, hogy a betegek életminőségét, szellemi egészségét gyógyszeres kezelés nélkül befolyásoló eljárások nagyon látványosan segíthetnek ezeken az idős embereken.

Teljes tartalom

Forrás: otszonline.hu

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com