Ne parázz – tanévnyitó sportnap mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok számára

0

Mozgáskorlátozott és látássérült fiatalok számára szervez jövő szombaton sportválasztó napot a Mozgásjavító EGYMI, amely a Magyar Paralimpiai Bizottsággal, a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- És Szabadidősport Szövetségével, a Paraktív Alapítvánnyal és a Mozgásjavító Diáksport Egyesülettel együttműködve rendezi meg az eseményt.

A szervezők tájékoztatása szerint a résztvevők számos sportággal ismerkedhetnek meg. Kipróbálhatják a kerekesszékes kosárlabdát, a kerekesszékes vívást, az íjászatot, a lövészetet, a bocciát, az ülőröplabdát, a csörgőlabdát, s még sok mást. Emellett találkozhatnak a különböző sportágak bajnokaival, képviselőivel.

A sportágak egy részét paralimpikonok, parasportolók mutatják be. Többek között jelen lesz Nagy Vivien, boccia versenyző, Payer Kata Dorottya és Száraz Evelin paraúszók, Kiss Péter Pál, paralimpiai bajnok kajakos, a kerekesszékes vívócsapat és az ülőröplabda válogatott is.

A megmozdulás a társadalmi befogadásra és egymás elfogadására hívja fel a figyelmet, így a parasportolók mellett korábbi olimpikonok is részt vesznek az eseményen, ott lesz például Szász Emese, olimpiai bajnok párbajtőrvívó is. A napot egy vegyesváltó zárja az integráció jegyében. Együtt úsznak olimpikon, paralimpikon, valamint a mozgás- és látássérült tanulók.

A Ne Parázz tanévnyitó sportnapnak a Mexikói úti Mozgásjavító Általános Iskola ad otthont.

A részvétel regisztrációhoz kötött, mely az alábbi linken érhető el: https://neparazzprogram.hu/

Forrás: MTI, Mozgásjavító EGYMI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com