Újabb két évig ingyenesek a látássérült embereket segítő szoftverek

0

2024. június 30-ig használható az úgynevezett országlicenc program. Ez a lehetőség a világon ma összesen három országban áll az érintett felhasználók és családtagjaik rendelkezésére – közli az Informatika a Látássérültekért Alapítvány. 

A 2018-ban indult program meghosszabbításával az a cél, hogy a látássérült és olvasási nehézséggel küzdő emberek hozzájuthassanak a segítő szoftverek legfrissebb verzióihoz. Ez hatalmas segítséget jelent nekik a tanulás, a munkavégzés a kulturálódás, a szórakozás, valamint az online tájékozódás és az elektronikus ügyintézés során.

Fontos kitétel, hogy semmilyen igazolás nem szükséges ahhoz, hogy valaki igényelhesse és megkapja az ország licenc program licenceit. A feltétel mindössze annyi, hogy vagy a Magyarországon élőkre, vagy a határainkon túli, de magyar igazolvánnyal rendelkező állampolgárokra vonatkozik ez a kedvezmény.

Mely szoftverekről is van szó? A JAWS for Windows képernyőolvasóról, a ZoomText képernyőnagyítóról és a kettőt egyesítő Fusion szoftverek licenceiről.

A képernyőolvasó és nagyító szoftverek licenceinek igénylését az Informatika a Látássérültekért Alapítvány (rövid nevén: Infoalap) honlapján lehet megkezdeni az „Ország licenc” kifejezés beírásával. Amennyiben a kiválasztott szoftverekkel kapcsolatban informatikai segítségre van szüksége, kérjük, keresse az Informatika a Látássérültekért Alapítvány ügyfélszolgálatát az alábbi elérhetőségeken:

Vezetékes telefon: +36(1)273-3188, mobiltelefon: +36(70)295-9288.

Forrás: OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com