Japán ismét beengedi a turistákat, de csak maszkban és kísérővel

0

Június 10-től, azaz péntektől 98 kiválasztott ország turistái két év után ismét beutazhatnak Japánba, azonban szigorú feltételek vonatkoznak rájuk. Látogatásuk alatt végig maszkot kell viselniük, és helyi csoportkísérők vigyázzák majd minden léptüket – írja a Turizmus.com. 

Azoknak, akik türelmesen vártak arra, hogy Japánba látogathassanak, ahol a világjárvány idején a legszigorúbb utazási korlátozásokat vezették be, olyan biztosítást kell kötniük, amely fedezi az összes költséget koronavírus-megbetegedés esetére – közölte a japán kormány a héten a Guardian információi szerint. A biztosítás megkötését az utaztatónak is garantálnia kell.

A koronavírus-járvány előtt az ország számára fontos bevételi forrást jelentő turizmus most egész másképp fog kinézni, amikor péntektől korlátozott számban engedélyezik a beutazást Japánba. Az első szakaszban csak a szervezett utazásokon részt vevő látogatókat engedik be.

A Japán Turisztikai Ügynökség (JTA) elvárása szerint a látogatókat kísérő idegenvezetőknek végig figyelniük kell arra, hogy a turisták maszkot viseljenek.Ez kevésbé jelent majd problémát a más ázsiai országokból érkezők számára, ahol a maszk viselése széles körben elfogadott volt a járvány előtt is, de potenciálisan problémás lehet azoknak, akik olyan országokból érkeznek, ahol már nem kötelező a maszk viselése, vagy ahol a maszk használata politikai vitákat váltott ki.

„Az idegenvezetőknek a túra minden egyes szakaszán emlékeztetniük kell a résztvevőket a feltételekre, beleértve a maszkok viselésének és levételének szabályait” – áll a JTA iránymutatásában.  – Még a szabadban is kötelező a maszk viselése olyan helyzetekben, amikor az emberek közvetlenül egymás mellett állnak.”

Bár a japán kormány enyhített a maszkviselésre vonatkozó útmutatásain, a legtöbb ember változatlanul viseli a maszkot, még a szabadban is. A látogatóktól elvárják, hogy zárt térben feltétlenül hordják a maszkot, és tartsanak egymástól megfelelő távolságot, amikor azt a szabadban leveszik.

Forrás: turizmus.com

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com