Magyar Paralimpiai Bizottság: hamarosan kezdetét veszi a Siketlimpia

0

Hamarosan kezdetét veszi a Siketlimpia, letették az esküt a magyar sportolók. A XXIV. Nyári Siketlimpiát a brazíliai Caxias do Sul városában rendezik meg, melyre hazánk versenyzői tették le az esküt a Magyar Sport Házában. A hallássérültek legrangosabb sporteseményét május 1. és 15. között rendezik meg. 

Tapolczai Gergely, a Magyar Hallássérültek Sportszövetségének elnöke beszédében kihangsúlyozta az elmúlt időszak nehezítő körülményeit, mint a világjárvány, és a szomszédos országunkban zajló háború. Megemlékezett hazánk első Siketlimpiai helyezését elérő Kraszner Vilmáról, aki 1928-ban, Amszterdamban szerezte meg Magyarország első aranyérmét úszásban. A múltban elért fantasztikus sikereknek köszönhetően, jelentős támogatást kaptunk, ami segítette a sportolóink felkészülését, versenyzéseit.

A szervezet elnöke külön köszöntette Ivánkay Máriát, a nemzet sportolóját, nyolcszoros siketlimpiai bajnok asztaliteniszezőt, aki személyesen vett részt az eskütételen.

Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke megköszönte Tapolczai Gergely munkáját, kiemelte a siketlimpia fontosságát: „A magyar sport oszthatatlan, egységes. Vannak külön ágai, amiket le lehet bontani nemekre, vagy esetleg épekre és fogyatékosággal élőkre, de attól még a közösség ugyan az. Még dolgoznunk kell azon, hogy ezt mindenki megértse, ebben pedig a hallássérült sportolók szerepe is fontos.”

Az esküt Dr. Baji Balázs, világbajnoki bronzérmes gátfutó vezénylésével tették le a sportolók.

Forrás: OS

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com