Hidrogénhajtású buszt tesztelnek Budapesten

0

Egy Solaris gyártmányú, hidrogénhajtású autóbuszt tesztel a BKK szolgáltatója, az ArrivaBus Kft. a fővárosban. A kipufogógáz helyett vizet termelő járművel március 16. és 18. között találkozhat a budapesti utazóközönség a 105-ös busz vonalán. A buszt mindenki ingyen kipróbálhatja a háromnapos teszt során – írja a BKK. 

A károsanyag-kibocsátásmentes Solaris Urbino 12 hydrogen típusú buszt három napon keresztül, március 16-tól 18-ig teszteli a BKK és az ArrivaBus Kft. a főváros útjain. Az alacsonypadlós és környezetbarát jármű a 105-ös busz vonalán h105-ös jelzéssel közlekedik. A járművön ingyenesen lehet utazni, így bárki kipróbálhatja azt.

A Solaris forradalmian új technológiát képviselő, kizárólag hidrogén hajtású Urbino 12 hydrogen típusú autóbusza 15 méter hosszú, és 37 ülőhely van rajta. A jármű különlegessége, hogy az üzemeltetése során kipufogógáz helyett víz keletkezik, így teljes mértékben károsanyag-kibocsátásmentes. A tesztbusz rendkívül csendes, egy feltöltéssel több mint 350 kilométert is meg tud tenni, és a fosszilis üzemanyagokhoz hasonlóan néhány perc alatt teletankolható. A buszról további információkat a gyártó honlapján találni.

Forrás: Budapesti Közlekedési Központ 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com