Ausztriában felfüggesztik az oltási kötelezettséget

0

Ausztriában felfüggesztik az oltási kötelezettséget – írja blogjában Dénes Gábor turisztikai szakember. 

Az ausztriai szövetségi kormány felfüggeszti a koronavírus elleni oltás kötelezővé tételét szabályozó törvényt. A döntést a jelenleg domináns vírus kevésbé veszélyes omikorn változatával indokolta  Karoline Edtstadler alkotmányügyi miniszter.

Az eredeti elképzelések szerint a 18 év feletti osztrák lakosokat a februárban életbe lépett törvény szerint március közepétől pénzbírsággal lehetett volna súlytani, amennyiben nem veszik fel az oltást. A törvény felfüggesztése nem jelenti az oltások szükségességének eltörlést, csupán a törvényt folyamatosan adaptálják a járványügyi folyamatokhoz – érvelnek a szakértők.

Három hónap múlva újra felülvizsgálják a helyzetet, addig is az oltások felvételére buzdít Johannes Rauch, frissen kinevezet osztrák egészségügyi miniszter. Érvelése szerint csak az oltások védenek meg egy esetleges komolyabb őszi járványhullámtól.

Ausztriában március 9-én egyébként közel 50 ezer (!) friss covid-megbetegedést jelentettek a hatóságok, amely minden eddigi rekordot megdönt. A betegségek lefolyásának többsége ugyanokkor szerencsére enyhe, sem intenzív, sem általános kórházi ellátást nem igényel.

Bécs kivitelével, Ausztriában március 5-én a legtöbb járványügyi korlátozást feloldották. További információ ITT és ITT.

Forrás: good-deal.at

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com