Svájcban megszűntek a beutazásra vonatkozó korlátozások

0

Svájcban február 17-től újra védettségi igazolás és maszk nélkül lehet belépni az éttermekbe, üzletekbe, kulturális létesítményekbe, rendezvényekre és a középületekbe, és megszűntek a beutazásra vonatkozó korlátozások is – írja a Turizmus.com. 

A svájci Szövetségi Tanács 2022. február 16-i ülésén feloldotta a legtöbb járványügyi korlátozást. Gyakorlatilag már csak a koronavírus-pozitív személyek legalább ötnapos karanténja, valamint a tömegközlekedési eszközökön és az egészségügyi intézményekben történő maszkviselés kötelezettsége maradt érvényben március végéig.

Február 17-től tehát újra védettségi igazolás és maszk nélkül lehet belépni az éttermekbe, üzletekbe, kulturális létesítményekbe, rendezvényekre és a legtöbb középületbe.

A munkahelyeken, az idős- és gondozóotthonokban sem kell többé maszkot viselni, és megszűnt a home office-ra vonatkozó ajánlás is. Feloldották a privát találkozókra vonatkozó korlátozásokat, valamint a kiskereskedelemre és a drótkötélpályákra vonatkozó, nem kötelező kapacitáskorlátozást is.

A svájci Szövetségi Tanács honlapján megjelent közlemény szerint a járványügyi helyzet továbbra is biztatóan alakul, ezért a még mindig magas víruscirkuláció ellenére – a lakosság magas immunizáltságának köszönhetően – valószínűtlennek tűnik az egészségügyi rendszer túlterhelése. Ezért adottak a társadalmi és gazdasági élet gyors normalizálásának előfeltételei.

Megszüntettek minden, az országba történő beutazásra vonatkozó járványügyi korlátozást is, így nem kell többé sem védettségi igazolást, sem a beutazóktól eddig megkövetelt beutazási nyomtatványt bemutatni.

Forrás: turizmus.com 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com