Járványügyi szabályok a Szlovákiában síelést tervezőknek

0

Január elején zöld jelzést kapott a téli szezon Szlovákiában, legalábbis a védett utazók számára. Ismét megnyitottak a sípályák, kitárták kapuikat az éttermek és a szálláshelyek. A szállás elfoglalásához azonban egy negatív tesztet is be kell mutatni – írja a Turizmus.com.  

Az év végén bejelentett lezárás után 2022-ben jó hírrel folytatódott a téli szezon Szlovákiában. A síközpontok magas fokú biztonsági előírások mellett, a járvány előtt megszokott minőségben várják újra a téli sportok szerelmeseit.
Az országba karanténkötelezettség nélkül csak a teljesen beoltott magyar állampolgárok utazhatnak be. A belépéshez Szlovákia minden olyan Covid-vakcinát elfogad, amivel Magyarországon oltanak. A kétszer oltottak a második oltás után 14, a Janssennel oltottak a beadás után a 21 nappal indulhatnak útnak.
Soňa Jelínková képviseletvezető részletesen ismertette szerkesztőségünknek a belépési feltételeket: indulás előtt minden 12 év és 2 hónapnál idősebb személyt regisztrálni kell az eHranica rendszerben. A magyar védettségi igazolvány nem érvényes, a teljes körű oltottságot EU Covid-Pass alkalmazással, vagy más nemzeti irattal kell igazolni. A nemzeti igazoláson szerepelnie kell az ország hatósági pecsétjének, vagy elektronikusan ellenőrizhetőnek és angol nyelvűnek kell lennie.
A síközpontokban – melyek szolgáltatásait csak az oltottak, illetve a felgyógyultak vehetik igénybe – csak részben enyhítették a szabályokat és felelősségteljes viselkedésre hívják fel a figyelmet.
Jövő héttől új járványügyi szabályozás
Január 19-től változnak a járványügyi szabályok az országban, de ez várhatóan nem hoz változást a fent leírtakhoz képest. A járásonkénti szabályozást alkalmazó, rendkívül bonyolult Covid-automata helyett az osztrák 2G- és 3G-rendszeréhez hasonló OTP-rendszer marad érvényben.
sielok.hu információja szerint a síterepek és az éttermek szolgáltatását ezt követően is az oltottak és felgyógyultak (OP) vehetik igénybe, míg a szálláshelyek, fürdők, aquaparkok, szórakozóhelyek kérik tőlük a negatív teszteredményt is (OP+).

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com