Február elsejétől kötelező lesz a koronavírus elleni oltás Ausztriában

0

Amennyiben csütörtökön a parlament megszavazza, Ausztriában mindenki számára kötelező lesz február elsejétől a koronavírus elleni oltás felvétele. Az oltások meglétét a rendőrség fogja ellenőrizni. Az oltatlanokat március közepétől büntetik, a bírság összege akár 3600 euró is lehet – tudosít a turizmus.com. 

A korábban már bejelentett intézkedés részleteit vasárnap ismertette az osztrák kormány a Politico beszámolója szerint. Az új jogszabályt bemutató sajtótájékoztatón Karl Nehammer kancellár így indokolta a lépés bevezetését: „Csak az oltás kötelezővé tételével tudjuk garantálni, hogy szabadságban élhessünk a jövőben is.”

A jogszabály – amelynek bevezetéséről már novemberben megjelentek az első híradások – minden 18 éves és afeletti, Ausztriában élő személyre vonatkozik majd, kivéve a terhes nőket és azokat a személyeket, akik orvosi alapon nem kaphatnak oltást.A jogszabály egyik korábbi változatában már 14 éves kortól kötelezővé tették volna a vakcinálást.

A jogszabály február elsejétől lép életbe, de nem fogják ellenőrizni a betartatását március 15-ig. Az oltatlanok onnantól kezdve 600 eurós büntetésre számíthatnak, de a bírság mértéke akár 3600 euróra is emelkedhet a Der Standard beszámolója szerint.

Forrás: turizmus.com

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com