Deltakron nevet adták a Cipruson azonosított új vírustörzsnek

0
Folyamatosan jelennek meg a koronavírus újabb mutációi világszerte; legutóbb Cipruson azonosítottak egy olyan változatot, amely a delta és az omikron kereszteződéséből születhetett meg. Összegyűjtöttünk mindent, amit eddig tudni lehet az új vírusvariánsról – írja az Index. 

Új koronavírus-mutációt fedeztek fel a Ciprusi Egyetem virológiai laboratóriumában, amely keresztezi az omikron- és a delta-variánsok tulajdonságait, emiatt a kutatók a deltakron nevet adták az új vírustörzsnek.

A mutációt eddig a Cipruson vett minták közül 25 esetben találták meg. A minták közül 11 olyan emberektől származott, akiket a koronavírus miatt már korábban kórházba szállítottak, míg 14-et kórházi kezelésen kívül álló személyek mintáiban figyelték meg. Leonidosz Kosztrikisz, a Ciprusi Egyetem biológiai tudományok professzora és a Biotechnológiai és Molekuláris Virológiai Laboratórium vezetője elmondta, hogy a mutáció gyakorisága a kórházi betegek körében magasabbnak mondható, és összefüggésre utalhat az új változat és a kórházi kezelések között.

A ciprusi egyetem szakemberei szerint egyelőre nem jelenthető ki, hogy gyorsabban terjed a deltakron, mint más, eddig ismert vírusváltozatok. A szakember azonban sokkal valószínűbbnek tartja azt az elképzelést, hogy ezt a törzset is kiszorítja majd az ettől bizonyítottan fertőzőbb omikron-variáns.

A ciprusi virológusok által kimutatott vírusvariáns annyira újnak számít, hogy még tudományos jelölést sem kapott.

Teljes tartalom

Forrás: Index

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com