Kijárási tilalmat rendeltek el Ausztriában az oltatlan lakósság részére

0

November 15-én 0 órától karantén vár Ausztria oltatlan lakosságára – jelentette be vasárnapi sajtótájékoztatóján Alexander Schallenberg osztrák kancellár, miután tárgyalt az tartományok vezetőivel és járványügyi szakértőkkel. A zárlatot egyelőre 10 napra rendelték el – számol be a turizmus.com. 

A frissen életbe lépett  szigorú rendelkezések értelmében hétfőtől csak rendkívüli indokkal (munkavégzés, alapvető szükségletek kielégítése, mint pl. élelmiszer, gyógyszer vásárlása) hagyhatják el otthonukat azok, akik nem immunizáltak a koronavírus ellen – tudósít a GD Consulting blogja.

A mától hatályos kijárási korlátozás megközelítőleg kétmillió osztrák állampolgárt érint, akik vagy egyáltalán nincsenek beoltva, vagy nem tudják igazolni, hogy az elmúlt fél évben átestek volna koronavírusos betegségen.Bécsben kb. 400 ezer lakos tartozik ebbe a körbe. A jogszabály a 12 éven aluliakra és az iskolás gyerekekre nem vonatkozik, 15 éves korig az oltással egyenértékű az iskolai tesztelési eljárásban való igazolt részvétel.

A tartományok saját hatáskörükben további döntéseket hozhatnak arról, hogy ennél szigorúbb intézkedéseket is bevezetnek-e. Ausztriában a legrosszabb fertőzöttségi szintet Felső-Ausztriában és Salzburgban mérték, így elképzelhető, hogy ez a két tartomány még tovább szigorít.

Wolfgang Mückstein egészségügyi miniszter a részletek ismertetésekor elmondta, hogy az oltatlanokra vonatkozó „lock down” egyelőre tíz napig marad érvényben, utána értékelik az erőfeszítések eredményét.

Forrás: turizmus.com 

 

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com