Autisták Országos Szövetsége: az autisták akár bódításban is megkaphatják az oltást

0

Az autizmus-spektrumzavarban érintettek igény esetén akár bódításban is megkaphatják a koronavírus elleni vakcinát – tájékoztatta az Autisták Országos Szövetsége (AOSZ) hétfőn az MTI-t.

A közleményt az AOSZ részéről Kővári Edit elnök, a kormány részéről Nyitrai Zsolt miniszterelnöki megbízott jegyzi.  A közleményben felidézték: a szövetség azt kérte a Miniszterelnöki Kabinetirodától, biztosítsák a lehetőséget, hogy az autisták igény esetén bódult állapotban kaphassák meg a koronavírus elleni védőoltást.

Közölték: a magyar kormány megteremtette annak lehetőségét, hogy minden megyeszékhelyen egy kijelölt kórházban az autizmus-spektrumzavarban érintettek megfelelő szakmai protokoll mellett, esetleg bódításban, biztonságos intézményi háttérrel megkaphassák a nekik és a környezetüknek is biztonságot jelentő védőoltást.

Az AOSZ ezért arra biztat minden érintettet, hogy aki eddig még nem tette meg, regisztrálja hozzátartozóját a vakcinainfo.gov.hu/regisztracio-oltasra oldalon, foglaljon időpontot a www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas rendszerén keresztül, majd keresse fel az aosz.hu/wp-content/uploads/2021/10/Boditasban-oltast-vegzo-korhazak-listaja.pdf.pdf címen felsorolt oltópontok valamelyikét.

Forrás: MTI

Leave A Reply

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com